Free Joomla Template by Discount Justhost

BFIT XL goes to 4EM in Zwolle!

Na flink wat weken trainen en de nodige kilo’s kwijt werd voor een aantal van de BFit XL groep de 4 Engelse mijl in Zwolle de volgende uitdaging. Een nobel plan, al werd hen door ons begeleiders op het hart gedrukt dat het toch wel bijna 6,5 kilometers hardlopen was. Een stevige uitdaging!

De trainingen van de laatste weken waren wel wat meer gericht geweest op het uitlopen van de 4 Engelse mijl. Twee dames van het clubje merkten toen dat het voor hen ook mogelijk was de afstand te lopen en her en der werden nog startbewijzen geritseld.

Opeens was het dé zaterdag van de 4 Engelse mijl, 11 juni 2016. Maar de start was pas ’s avonds. ’s Middags kwamen de eerste zenuwachtige berichten al in de BFit XL WhatsApp groep. Over en weer werden riemen onder het hart gestoken en mate van gespannenheid met elkaar vergeleken. Ook werd er gedeeld wat er was gegeten. Niet te veel, maar dat lukte ook niet met de knopen in de maag.

Dat afspreken om 18.45 uur ‘onder de klok’ op het Lübeckplein nogal een ruim begrip is, werd vlot duidelijk. Al speurend over het plein kwamen de groepjes bij elkaar. Na het maken van een paar foto’s en elkaar óf geruststellen óf nog zenuwachtiger maken, werd het startvak opgezocht.

 

Tijdens het wachten maakte de muziek de sfeer extra jolig en er werd volop meegedeind; een goede warming up en afleiding. Al gauw kwam het startschot!

Alle dames hebben of in setjes of alleen het parcours afgelegd. De aanmoedigende mensen langs de kant en het publiek maakten het een stuk gemakkelijker; geen moment voel je je alleen. Dit gold ook voor de bandjes en DJ’s die het hardloopritme van de deinende massa probeerden te verhogen.

Het verbaasde mij hoe snel de finish weer in zicht kwam en na het zoeken van een strategische plek startte het gespannen wachten op de rest.

Al vlot kwam de eerste BFit dame in zicht met een geweldige tijd, moe maar voldaan. Gevolgd door setjes van twee, die allemaal fris en met een grote glimlach over de finishlijn gingen. Nieuwsgierig en hoopvol wachtten we op de laatste twee dames; de eerste maakte haar droom waar door het hele stuk zonder te wandelen uit te lopen.

Op nog één dame was het wachten en we mochten zonder al te veel gedoe richting de finishlijn lopen om dichterbij te zijn. Van verre zagen we haar al aan komen lopen en ja hoor, met een grote glimlach. Waren onze spieren misschien enigszins aangedaan, de longinhoud was terug en de stembanden nog niet overbelast. Al gillend en aanmoedigend werd zij over de finish geschreeuwd en nog wel in een mooie tijd!

Zo werd een periode van trainen met goede loopbegeleiding van Marcel, aandacht voor voeding en (beginnende) blessures door Ruud en mij, gezelligheid en lol voor de dames van BFit XL in stijl afgesloten.

Marcel (looptrainer) en Ruud (sportfysiotherapeut) erg trots. En het was mij een waar genoegen om dat van dichtbij mee te maken! J

 

 

Marjon Schiltman, vitaliteitscoach